Gorillan Hissar (Woody Guthrie)



Gorillan säger: "I och med publiceringen av Gene Vincents tolkning av "For Your Precious Love" såg jag en inkörsport till äldre musik, som föregick 60-talets populärkulturella revolution. Och en av de främsta artiserna i detta sammanhang är protest- och folksångaren Woody Guthrie, vars karriär sträckte sig mellan 1930-1956 (året Guthrie genomförde sitt allra sista uppträdande). En av hans mest kända låtar är "This Land Is Your Land" från 1940, som skrevs i anslutning till hans New York-ankomst, men det finns givetvis en enorm låtskatt att upptäcka - både tolkningar och självskrivna! För att endast nämna ett fåtal, kan jag bl.a. tipsa om "Pastures of Plenty", "Talking Dust Bowl" och "Jesus Christ". Guthrie avled sedermera i Queens 1967, vilket sörjdes av en helt ny generation av folksångare, som upptäckt honom genom Dylan och Pete Seeger".

Woody Guthries MySpace

Kommentarer
Postat av: Gustav

Dags att återupptäcka! Jag tycker många av hans låtar passar extra fint på hösten, när man är inomhus mer, pysslar och tänker... Som alltid bra låtval av dig.

2008-11-09 @ 09:41:11
Postat av: Gorillan

Tycker att skribenter alltsomoftast fastnar vid Dylan, utan att ge tillräckligt mycket utrymme åt Guthrie (även om de kommenterar hans storhet). Det ligger även något i ditt resonemang rörande hösten och Guthrie...



Tack!

2008-11-09 @ 15:43:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0