Gorillan Recenserar (Where You Go I Go Too)

Betyg 8:0



Gorillan inleder: "De två mest hyllade samlingarna för tillfället är Prins Thomas-anknytna "Full Pupp Presents the Greatest Tits Vol. 1" och "Nu Balearica", där bl.a. svenska Studio och belgiska Aeroplane finns representerade, och det känns inte konstlat eller felaktigt att koppla samman norrmannen Lindstrøm med ovanstående elektronika (finns för övrigt med på den sistnämnda samlingen). Hans fullängdare "Where You Go I Go Too" släpptes nyligen av norska Smalltown Supersound och är Lindstrøms egentliga debut ("It's a Feedelity Affair" samlade endast utgivna tolvor)".


Gorillan fortsätter: "Albumet är indelat i tre spår på ca. 55 minuter, varav titelspåret når uppemot 30 minuter; ljudbilden i sig ger lyssnaren en känsla av tyngdlöshet, och termen "space-disco" har aldrig känts mer relevant - detta är musik att färdas till! Ljudbilden ger även sken av rastlöshet, framåtsträvande och en vilja att ständigt utvecklas (och det trots en repetetiv utgångspunkt). Det andra spåret "Grand Ideas" är det absolut kortaste, men samtidigt mest tempofyllt, och fungerar delvis som en sammanhållande länk, medan det avslutande spåret "The Long Way Home" i sin tur uppnår meditativa och balearisca-tongångar".


Gorillan avslutar: "Detta är inte musik för människor som önskar distade gitarrer eller trumsolon á ala "Moby Dick", utan för dem som tilltalas av 80-talselektronika och atmosfäriska krautband. Och för mig är det mer eller mindre omöjligt att inte låta sig imponeras av den hypnotiska effekt som Lindstrøm lyckas frammana genom sin musik".

Lindstrøms MySpace


Kommentarer
Postat av: Anders

Gorillan! Vi verkar vara inne i ett parallellt musikuniversum för tillfället. För andra gången på kort tid lyssnar vi simultant på samma artister. Jag gillade den här plattan skarpt. Framförallt öppningspåret "Where You Go I Go To", tycker jag är fantastisk space-disco. Eller, om man så vill: perfekt hörlursmusik.

2008-08-25 @ 23:49:28
URL: http://kindofblue.blogg.se/
Postat av: Gorillan

De närmaste veckorna kommer jag att tågpendla, vilket innebär tidiga mornar och sena kvällar - då borde denna skiva passa perfekt!



Vi verkar dela vissa musikaliska preferenser :)

2008-08-26 @ 08:03:48
Postat av: Iblandband

"Och för mig är det mer eller mindre omöjligt att inte låta sig imponeras av den hypnotiska effekt som Lindstrøm lyckas frammana genom sin musik".



Instämmer i ovanstående.

2008-08-28 @ 08:18:09
URL: http://iblandband.blogspot.com/
Postat av: Gorillan

Och den bara växer...

2008-08-28 @ 09:16:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0