The Beach Boys "Feel Flows"



Gorillan säger: "Beach Boys album "Sunflower" och "Surf's Up" ska återutges i fina vinylutgåvor, vilket jag endast ser som ett svepskäl att tipsa om fantastiska "Feel Flows" från sistnämnda skiva (Spotify)".

Kommentarer
Postat av: M

Suverän låt.

2009-05-23 @ 01:46:48
Postat av: Hanna

Det är en sak jag gått och tänkt på...

Om man får chansen så köper man väl helst original utgåvan på vinyl (och allra helst första eller andra pressningen). Alltså inte ett sånt här nysläpp utan en från "när det begav sig". En del originalskivor är dock grymt dyra eller omöjliga att få tag på. Då har man tre val:

1. Köpa den på cd

2. Köpa en nyutgåva

3. Ladda ner den till sin dator

Alternativ 3 går bort direkt. Mp3 filer har ingen själ och alla vet att musik bygger på "själens vibrationer".

Johnny skulle valt alternativ 2, köpa den på vinyl, utan tvekan. Men jag tycker ibland att det är smidigare med cd. De kan lätt tas med i bilen, på bussen m.m. Men känslan av att ha en LP i handen är svårslagen. Nysläpp känns ändå inte lika bra som original. Vetskapen om att den gjordes igår och är en "kopia" tar bort lite av den känslan. Den är lite av en wannabie, som Spice Girls skulle sagt.

Vad säger vår allsmäktiga Gorilla om dessa tankar en lite brutta i Norrköping går runt med?

2009-05-24 @ 12:21:30
URL: http://mannagrynshanna.blogg.se/
Postat av: Gorillan

Mitt val står mellan det första och det tredje alternativet, och vissa dagar skulle jag välja båda. Kan tycka att det inte finns något osexigare än en cd-skiva, som ändå slutar sina dagar på min hårddisk. Och ärlighetens namn, så ligger själen i den musikaliska upplevelsen (och utan Mp3, hade jag missat så jävla mycket bra musik). Men det ena utesluter inte det andra.

2009-05-24 @ 17:32:55
Postat av: johnny/White Light

Eftersom jag nämns i denna dialog kanske jag skall nämna ett par ord. Ja, jag skulle förmodligen köpa den på vinyl i första hand, på grund av att jag finner en större själ i hantverket i denna form än i en bort glömd mp3 fil i en enorm data bank. Ogillar slit och släng symbolen som stämplas men har stor förståelse för mediet, det är snabbare, smidigare, enklare, och framför allt når artisterna ut till fler lyssnare lättare.

De flesta laddar ner en eller två låtar ifrån en artist vilket kan vara tillräckligt för de flesta men jag ser ett album som en bok, man vill följa helheten för att förstå dess innebörd.

Nog med predikan jag gillar alla medier bara musiken når ut till mänskligheten ROCK ON eller nåt

2009-05-26 @ 19:34:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0