Jay Reatard



Gorillan säger: "Tar tillfället i akt, att återigen lyfta fram Jay Reatard, nu när alltfler äntligen fått upp ögonen för denne produktive Memphis-gigant. Karriären inleddes i furiösa punkbandet The Reatards i slutet av 90-talet, men har sedan dess bl.a. figurerat i "rockband" som Lost Sounds, Terror Vision och Angry Angles. Men under de senaste åren har det mesta kretsat kring hans solokarriär, som än så länge endast resulterat i småroliga fullängdaren "Blood Visions" från 2006 (förutom en mängd singelsläpp). För tillfället är Reatard aktuell med en singelserie för skivbolaget Matador, som är mer popbetonade än övriga releaser - den senaste och fjärde i ordningen är ett samarbete med Deerhunter! Kommande soloalbum är planerat till nästa år. Men börja med The Reatards - lyssna! Eller börja med new wave-inspirerade Angry Angels - lyssna!"

Jay Reatards MySpace

Kommentarer
Postat av: D

Gillade verkligen Reatards soloprylar, men The Reatards var lite väl ruffigt. Angry Angels var också bra.

2008-07-03 @ 23:31:39
Postat av: Gorillan

Denna bloggsfär är nog inte rätt målgrupp för punkrock. Men kul att du gillade sololåtarna :) En given favorit är "All Over Again" från EP:n "Night of the Broken Glass" (finns för övrigt med på nya In the Red-samlingen).

2008-07-03 @ 23:43:56
Postat av: Bobby B

Grym artist! Matador-singlarna är suveräna!

2008-07-07 @ 16:45:58
Postat av: Danne

tjena gorillan! jävligt läsvärd blogg måste jag säga. kul att du kommenterade ett av mina inlägg. Håller med dej om att Demons Claws första lp är minst lika vass som deras andra!

Har dock inte hört Jay Reatard (matador) singlarna. men ska snart beställa samlings skivan från In The Red, med Jay's alla singlar från -06 och framåt. Riktigt jävla bra skiva kan jag garantera! Har du sett feting Line Upen, på Goner Fest?

http://www.goner-records.com/gonerfest/index.html

2008-07-09 @ 20:13:33
URL: http://455sd.wordpress.com/
Postat av: Gorillan

Självklart är det en grym samling (Matador-singlarna kommer också släppas på skiva senare i höst) Hade inte sett lineupen, men den ser onekligen spännande ut. Det vore kul att ta sig dit.

2008-07-09 @ 22:04:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0